יום ראשון, 20 באוגוסט 2017

דג סלמון בתנור או בפלנצה

דג סלמון בתנור או בפלנצה

התאהבתי... אין מילה אחרת... התאהבתי בדג הסלמון , הוא טעים בכל צורת בישול
מבושל עם פלפל חריף , בתנור , במנגל , במחבת פסים ...ומעושן כמובן.

במתכון הבא אסביר איך להכין סלמון בתנור או במחבת פסים (פלנצה) - הרווחתם 2 מתכונים במתכון אחד.

המצרכים הדרושים:

סלמון שלם או מפולט , העדפה שלי היא סלמון שלם (יוצא משמעותית יותר זול) ומאפשר לי את הגמישות בלחתוך חתיכות לרוחב או לאורך כפי שתראו בתמונות.

זרעי חרדל - יש בכל חנות תבלינים לפעמים קוראים לזה גרגרי חרדל , תמיד טוב שיש בבית מאוד שימושי וטעים מאוד גם למי שלא מתחבר לחרדל

תערובת מלח מלח מתובלן


פלפל שחור גרוס

חצי לימון 

אופן ההכנה לדג פרוס:
להדליק את התנור ולכוון ל 180 מעלות.
לשטוף היטב את הדג ולייבש מעט מהמים.
יש לפרוס את הדג לאורך או בחתיכות כמו בתמונות הבאות:
פרוס לרוחב

פרוס לחתיכות 


מעט מתערובת המלח על הצד עם העור , לסחוט על לימון ולפזר מעט פלפל שחור גרוס 
ולהניח את החתיכה הפרוסה על גבי מגש עם נייר אפייה כאשר העור פונה לנייר.
לאחר מכן יש לחזור על הפעולה בצד ללא העור , לבזוק מלח , לסחוט לימון , פלפל שחור גרוס, ולפזר זרעי חרדל.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולהניח באמצע התנור למשך 20 דקות
לאחר 20 דקות יש לשנות את התנור למצב גריל ולהעלות את המגש לחלק העליון של התנור על מנת שהדג וזרעי החרדל יישרפו מעט - לא יותר ממספר דקות - יש לעקוב בעין שלא יישרף ייתר על המידה.

לדג על הפלנצה:
יש לתבלן בדיוק כמו בתנור ולהניח על כל צד כ 7 דקות 

להגיש עם לימון - ובתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה