יום ראשון, 20 באוגוסט 2017

מלח מתובלן שמריח מצויין

מלח מתובלן שמריח מצויין

החומרים הדרושים - אני משתדל לקטוף מהגינה ישר למעבד מזון - טרי זה בריא

עלים מגבעול אחד של רוזמרין
עלים מ-5 גבעולי אורגנו
עלים מ-10 גבעולי טימין
2  כוסות מלח כס
חצי כפית שום גבישי \ אבקת שום (עדיף גבישי)


למעבד מזון קטן מכניסים רבע כוס מלח ואת כל הרכיבים ומעבדים עד שהתבלינים והשום מרוסקים היטב.
לאחר מספר טחינטת מוסיפים עוד מלח גס (סה"כ משלימים לכ-2 כוסות מלח) ומעבדים שוב עד שגרגירי המלח מגיעים לגודל רצוי.
השתמשתי במכשיר השייקר שלי לטובת הטחינה, כל מכשיר טוב - רק לא ממליץ לטחון דק מידיי.
מעבירים לצנצנות ומשתמשים כשצריך.
המלח מייבש ו"משמר" את חלקיקי התבלינים (ע"י הוצאת המים מהם) ולכן חיי המדף ארוכים מאד
זה נורמלי וטבעי שהעלים הטריים יהיו קצת רטובים , אך המלח ייבש אותם ולכן אין דאגה.

המלח מתאים לכל דבר - החל מסלטים , חביתות, דג סלמון (מתכון בעמוד נפרד) בשרים על האש , תפוחי אדמה ועוד ועוד.

תהנו ולא להפריז במלח - זה גורם ללחץ דם גבוה :-) 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה