תפוחי אדמה אפויים ומושלמים בתנור
המתכון הבא פשוט מאוד, וטעים ומזין מאוד
תפוחי אדמה לבנים או אדומים (6-8 בינוניים)
שמן זית
תבלון:
פפריקה
מלח (עדיף מתובלן)
פלפל שחור גרוס
אורגנו יבש(לא חובה אבל מומלץ)
בזיליקום יבש (לא חובה אבל מומלץ)
שום (עדיפות לדורות או קפוא)
אופן ההכנה:
לסיר עם מים מוסיפים את תפוחי האדמה על אש בינונית למשך 15-20 דקות עד שתפו"א יהיה קצת רכים (לא יותר מידי)
את כל התבלינים מערבבים יחד בצלוחית כמו בתמונה.
בינתיים מדליקים את התנור במצב גריל לטמפרטורה הכי גבוהה (בד"כ 280 מעלות).
לאחר הבישול הקצר מוציאים את תפו"א בזהירות מהסיר ומקררים (במים או להמתין)
לאחר מכן יש לחרוץ את תפו"א בצורה של כמעט פרוסות רק לא לחתוך עד הסוף , כך שהתפו"א יישאר שלם כמו בתמונה.
ולסדר במגש.
לאחר סידור תפו"א בוזקים על כל אחד שמן זית , מפזרים מתערובת התבלון ומקשטים בשום
מכניסים לתנור למשך 10-15 דקות (כל תנור עובד אחרת אז תציצו לראות שלא נשרף) מוציאים מחכים קצת שיתקרר ובולעים.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה